18.2 C
Бургас
събота, май 11, 2024

Изненадайте всички с 13 бързи и ефектни рецепти за Хелоуин

Събитието на годината наближава – Хелоуин наднича зад ъгъла. До такава степен сме свикнали с американската традиция, че вече не помним времената, когато не сме я отбелязвали. И нека не се залъгваме, очакваме датата със същото нетърпение както и децата. Въпрос на нагласа и добра компания, с която да преживеете една щура вечер.

И тъй като на Хелоуин вие ще се маскирате, редно е да маскирате и храната. Това пък ще повдигне допълнително градуса на настроението. Точно заради това екипът на Сложно ще ви се притече на помощ и ще ви даде изобилие от идеи как да освежите празничната трапеза. Нека да започваме и не забравяйте, че най-важното е да се забавлявате!

1. Очни ябълки
halloween-1
За целта са ви необходими няколко сварени яйца. Нарежете ги на половинки и извадете жълтъците. Смесете ги с малко горчица и подправки по ваш вкус, след което ги разбъркайте до получаване на хомогенна смес. С това напълнете белтъците и поставете резенче от маслина за зеница. За да създадете ефекта на кървясали очи може да използвате боя за храна, както и по-лесния вариант – кетчуп.

2. Тикви от сирене
halloween-2
Подберете няколко любими вида сирене. Настържете ги и смесете със заквасена сметана. Овкусете с подправки като чесън на прах, пипер, а по желание може да нарежете на ситно в сместа и печени чушки. Оформете като тикви топчета с големината на орех и ги оваляйте в червен пипер. За дръжка на тиквата използвайте стръкчета зелен лук.

3. Повръщащата тиква
halloween-3
Найс, а? Определено няма да се хареса на всички, но пък изглежда празнично… Всичко, от което имате нужда, е тиква, чипс и някакъв дип, който да прелива от устата на тиквата. Заради специфичния цвят препоръчваме гуакамоле.

4. Надгробни камъни (1)
halloween-4
Тук може да развихрите фантазията си. Единственото задължително нещо е пакет тортили. Изрежете от тях надгробните плочи и каквото друго ви хрумне – котки, дървета, дори призраци и ги запечете във фурната, за да станат хрупкави. През това време изберете с какво ще напълните „гробището“ и забучете изпечените тортили там.

5. Надгробни камъни (2)
halloween-5
Следващото предложение е малко по-хранително. Направете сандвичи със съдържание по ваш вкус, но изрежете филийките в нужната форма. Съобразете това, че сандвичите не трябва да са много големи, за да могат да се задържат прави в чинията. Накъсайте различни по цвят салати около тях, за да имитирате растителност.

6. Хот дог мумии
halloween-6
За по-гурме изживяване може да използвате луканкови кренвирши. Необходимо ви е още бутер тесто. Нарежете го на тънки лентички и увийте кренвиршчетата като мумии (най-добре нарежете на 2 или на 3, за да са по-лесни за консумиране). Запечете във фурната, докато тестото е готово. За да нарисувате очи може да използвате горчица или кетчуп.

7. Замразени призрачни близалки
halloween-7
Нарежете бананите на 4 части и ги набучете на пръчици за близалки. Поставете ги върху хартия за печене и ги замразете. След като престоят час-два в камерата, натрошете бял шоколад в кафена чаша и го разтопете в микровълновата. На всеки 30 секунди разбърквайте и пускайте отново, докато стане гладък и течен. Потопете бананите един по един в шоколада и отново ги поставете върху хартията, за да изсъхнат. Очи на духчетата можете да нарисувате с тъмен шоколад.

8. Отровни ябълки
halloween-8
Ето и необходимите продукти:
2 чаши захар
3/4 чаша вода
1/2 чаша течна глюкоза
черна боя за храна (най-добре гел)
6 големи зелени ябълки (проверете дали ябълките са свежи и не са полирани)

Като начало вземете лист хартия за печене и го поставете  в тавичка, сложете мазнина. В ябълките поставете бамбукови пръчици, които да служат за дръжки по-късно. Смесете в тенджера захарта, водата, глюкозата и боята за храна, разбърквайки на средна температура, докато захарта се разтопи напълно и сместа е хомогенна. Тогава увеличете котлона на максимална температура, докато карамелът заври. Внимателно потопете ябълките в горещата смес и ги поставете в тавичката, докато изстинат.

9. Хрупкави тикви
halloween-9
За целта са ви необходими 3 лъжици масло, пакет маршмелоус, бяла и червена боя за храна, пакет оризово криспи, зелена глазура и бонбони.
Разтопете маслото на ниска температура, добавете пакета маршмелоус. Разбърквайте, докато започнат да се топят. Добавете боята за храна и продължавайте да бъркате. Когато съставките се смесят идеално добавете оризовото криспи и разбъркайте бавно, докато се покрие добре със сместа. Оставете да изстине и започнете да оформяте малки топчици. Натиснете с палец в средата, където да поставите бонбон с подходящата форма, който да имитира дръжката на тиквата. Със зелената глазура нарисувайте листата.

10. Оризови тикви

halloween-10

Лично ние смятаме, че може да се пошегувате с вашите гости и да предложите 2 различни блюда – едното сладко (като това горе) и второ – идентично на вид, но солено на вкус.
За втория вариант са ви необходими, ориз, домати, гъби и подправки на вкус. Няма начин да не сте готвили домати с ориз – е, развихрете се в кухнята, но се постарайте течността да изври и оризът да бъде достатъчно гъст. За допълнителна здравина на бъдещите тикви може да настържете кашкавал в още горещия ориз, който ще спои зрънцата. Разбъркайте добре и оформете малки топки от сместа. За дръжка на тиквата използвайте пънчета от гъби.

11. Маслинени паяци
halloween-11
Най-лесното и бързо за изпълнение предложение от нас. Трябват ви само няколко маслини, стръкче пресен розмарин и каперси. С помощта на клечка за зъби пробийте по 4 дупки на противоположни страни на маслината. Поставете по едно листенце розмарин във всяка. Каперсите забучете в единия край на маслините ня мястото на главата.

12. Вещерски метли
halloween-12
Солети, кашкавал и зелен лук са достатъчни, за да създадете празничното настроение. Нарежете кашкавала на тънки дълги лентички и направете разрези по тях на сантиметър от основата. Вземете солета и увийте около нея парчето кашкавал, като стегнете със стрък зелен лук.

13. На последно място искаме да изпитаме вашето въображение и креативност, затова ви предлагаме няколко варианта, които трябва сами да се сетите как да сътворите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии