Гергьовско агне
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 9
Сложност: Средна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 13 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от pepina71
Снимка 54321
Необходими продукти
  • • 1 бр. агне
  • • дреболиите на агнето
  • • 3-4 връзки пресен кромид лук
  • • 2 и 1/2 ч.ч. (500 г) булгур
  • • 1 връзка магданоз
  • • 200 г масло
  • • червен пипер
  • • черен пипер на зърна
  • • джоджен
  • • сол
Начин на приготвяне
Агнето се измива и се посолява отвътре и отвън. Дреболиите на агнето се измиват добре, възваряват се в подсолена вода и се нарязват на дребно, след което се задушават в мазнината заедно със ситно нарязаните магданоз и джоджен, заливат се с малко топла вода и се посоляват. Булгурът се запържва в малко масло със ситно нарязания лук. Смесва се с дреболиите и готовата смес се изсипва в тавичка, а върху нея се слага агнето, набодено тук-там със зърна от черен пипер, и се покрива с булото. Пече се в умерено гореща фурна до готовност.
Рецептата е добавена на 1 Декември 2002 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
pepina71
майстор с шприц
Снимка 5 26 Мар 2014
# 3
ceckavd
магьосник в кухнята
Аз пък не слагам нито ориз, нито булгур. Повече червен лук пресен и стар и освен изброените подправки слагам и чубрица. Завивам във фолио и пека на бавен огън 3-4 часа. После проверявам дали месото е готово и ако е готово махам фолиото и връщам във фурната да се запече до златисто.7 Май 2013
снимки от
Diddka
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4 6 Май 2013
# 2
Diddka
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
- Приготвям го всяка година на този празник, Гергьовден, но вместо булгур, за плънката използвам ориз. Но за съжаление, агнето не ми влезе цялото във фурната(защото е малка)и се наложи да отрежем бутовете, все пак стана страшно вкусно, прилагам снимки :)
[Изпробвана]
6 Май 2013
# 1
zlatina
магьосник в кухнята
Вместо джоджен може да използавте сушена мащерка. С нея месото придобива специфичен приятен аромат.30 Апр 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от gigiот gigiот gigiот sweetnesот zlareот asimeriот jardinот jardinот gigiот gigiот krasikn10от gigiот gigiот Lirinkaот Lirinkaот Lirinkaот Lirinkaот ma_rri_naот ma_rri_naот Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.