Крехко агнешко
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Лесна
Изпробвана: 9 изпробвана
Любима на 109 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Black_Beret
Снимка 151413121110 ... 21
Необходими продукти
  • • 600-700 г агнешко месо
  • • 1 пълна ч.л. червен пипер
  • • по 1 ч.л. чесново брашно, куркума, сух джоджен, сух девесил
  • • сол, черен пипер
  • • 5-6 кубчета масло, с големината на лешник
  • • 4-5 с.л. олио
Начин на приготвяне
Месото се измива. Правят се 5-6 разреза и в тях се слага маслото. Останалите подправки се смесват и с тях се натрива месото. Поставя се в тава, върху решетка. Сипва се 250-300 мл вода. Завива се с фолио. Пече се на 120С цяла нощ.

* Аз пекох 7 часа.
* Месото става много крехко.
* Подходяща гарнитура - ориз.

Рецептата е добавена от i4eto3421 на 24 Август 2010 г.
Номинация в конкурсРецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Август '10 [Ястия и супи]
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Lirinka
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 12Снимка 13Снимка 14Снимка 15 3 Мар 2022
# 25
Lirinka
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Чудесна рецепта! Вкусно и крехко се получи. Водата замених с бира, добавих картофи за гарнитура. :)
[Изпробвана]
3 Мар 2022
# 24
Iliana-1983
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Страхотно крехко агнешко се получи. Пекох 6 часа без скара и добавих още масло около месото, както и пресни джоджен и девесил. Ще направя пак. Благодаря.
[Изпробвана]
5 Май 2021
# 23
Black_Beret
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Тази рецепта може да се опише с една дума - ВЕЛИКОЛЕПНО! :)
[Изпробвана]
14 Ное 2017
снимки от
Black_Beret
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 8Снимка 9Поради ниската тава, сложих висока решетка, върху която опънах кухненското фолио.
Снимка 10Снимка 11
14 Ное 2017
# 22
janova
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Агнешкото за Великден направих пак по тази рецепта. Пекох на 170гр. по-малко време. Отново отличен резултат.19 Апр 2017
снимки от
maili
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 7 15 Авг 2016
# 21
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Радвам се, че има още доволни.2 Юни 2016
# 20
maili
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Любима рецепта
[Изпробвана]
15 Май 2016
снимки от
maili
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 6 15 Май 2016
# 19
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Janova, радвам се, че подправките са ви допаднали. Страхотно и още по ефектно се получава, ако се изпече в гювеч. Изпробвах вече. Пак си слагам решетка и запечатвам с тесто. А за тези, които нямат решетка, нарежете лозови пръчки. Това за пръчките го знам от дядо.26 Сеп 2015
# 18
janova
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Досега не бях пекла агнешко овкусено с чесново брашно и куркума. Доволна съм много. Вкусно. Пекох час и половина под фолио. Месото ми беше килограм и половина. Пак ще пека месо по тази рецепта!
[Изпробвана]
24 Сеп 2015
# 17
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Mi6oratora81, благодаря за доверието. Благодаря и на всички останали, споделили за хубавия резултат. 22 Апр 2015
# 16
mi6oratora81
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Феноменална рецепта, стана невероятно вкусно! Аз също пекох 7 часа покрита плътно с алуминиево фолио агнешка плешка (2, 4кг), всичко останало правих по рецептата. Резултата беше перфектен, браво за чудесната рецепта!
[Изпробвана]
12 Апр 2015
# 15
roksana555
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Направих агнешкото по тази рецепта с изключение на зелените подправки(по настояване на синът ми), пекох го 7 часа и резултата е страхотен-месцето се разпада:). Благодарскоо :)
[Изпробвана]
4 Май 2014
# 14
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Много се радвам, че сте харесали рецептата.21 Окт 2012
# 13
petq36
майстор с шприц
[Изпробвал рецептата]
Получи се страхотно-крехко и сочно. Всички много го харесаха. Благодаря за рецептата.
[Изпробвана]
21 Окт 2012
# 12
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Petq36, Aliana ти е дала много изчерпателен отговор. Баба на село слагаше вместо скара пръчки от лоза или черника/предварително измити/.19 Окт 2012
# 11
petq36
майстор с шприц
[Изпробвал рецептата]
Благодаря. Ще го приготвям в събота за събора на село, дано се получи добре и да го харесат. Ще споделя.18 Окт 2012
# 10
Aliana
магьосник в кухнята
Петя, аз ти отговарям, защото правя агнешко поне два пъти в седмицата. Когато е под капак, на месото не му е нужна много течност, на парчета около 5х5 см слагам вода да е дълбока около 1 см, без решетка. Колкото по-малки парчетата, толкова по-малко водата и толкова по-кратко времето. Подправки си сложи каквито си харесваш, аз правя агнешко с всевъзможни подправки - но не всички наведнъж ;) За описания метод е добре да оставиш месото на парче, да му сложиш вода около 1, 5-2 см и да го завиеш плътно, да не се изпарява водата, а да циркулира около месото. Накрая го отвиваш да се запече (а може и да се е зачервило и под фолиото), а и водата, ако е останала такава, да се поизпари. Успех и добър апетит :)18 Окт 2012
# 9
petq36
майстор с шприц
[Изпробвал рецептата]
Деси, готова подправка за агнешко ли сложи или с подправките от рецептата? И може ли да сложа месото направо в тавата без решетка, защото нямам и слага ли се малко вода или месото си пуска?18 Окт 2012
снимки от
desislava_pm
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 5 8 Май 2011
снимки от
desislava_pm
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 4 7 Май 2011
# 8
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Деси, много се радвам, че рецептата ви е харесала. Благодаря ти за доверието... и снимките ти са много апетитни.7 Май 2011
# 7
desislava_pm
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Иве, стана превъзходно. Пекох го шест часа на 120С, без вентилатор, нарязано на порции! И на нас и на гостите ни много се хареса! Вече така ще го правя занапред. Благодаря ти за споделената рецепта.
[Изпробвана]
7 Май 2011
# 6
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Деси, съжалявам, че не съм ти отговорила навреме:(Да цяла нощ на 120, може и с вентилатор. Аз пека цяло или колкото може да се побере във тавата на фурната ми. Сигурна съм, че както и да го направиш ще е мнооого вкусно.6 Май 2011
# 5
desislava_pm
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Ивалина, спрях се на твоята рецепта за утрешният празник. Мисля да я пробвам! Искам да те питам месото на порции ли се реже? Аз ще ползвам готова подправка за агнешко! Значи цяла нощ на 120С?5 Май 2011
# 4
eli.mitachi
виртуоз с тиган
При първа възможност, щом намеря агнешко ще опитам тази апетитна рецепта :)27 Авг 2010
# 3
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Благодаря ви момичета. Мъжът ми каза, че това е най-вкусното агнешко :) , което съм му правила.26 Авг 2010
# 2
Aliana
магьосник в кухнята
Много хубав метод, браво!25 Авг 2010
снимки от
i4eto3421
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3 24 Авг 2010
# 1
akva7
магьосник в кухнята
Ивалина да си все така заредена с нестихващо вдъхновение от прекрасни снимки и неустоими рецепти. Диетите отиват на кино при тази апетитна кълка.24 Авг 2010

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от gigiот gigiот gigiот sweetnesот zlareот asimeriот jardinот jardinот gigiот gigiот krasikn10от gigiот gigiот Lirinkaот Lirinkaот Lirinkaот Lirinkaот ma_rri_naот ma_rri_naот Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.