Астрологична прогноза за 2024 г. – общ преглед

Астрологична прогноза за 2024 г. – общ преглед

 

 

По време на следващата обиколка около Слънцето ще сме свидетели на поредица крайности и противоречия. За 366 дни ще натрупаме повече опит и ще преживеем повече събития, отколкото в предишните няколко години.

 

 

Цялостната обстановка и тенденции за дълъг период от време, за големи територии и човешки общности се определя от положението и взаимодействията на социалните и бавните планети.

 

 

Още на 21.01.2024 г. Плутон за втори път ще влезе в знака на Водолея. Първият път това се случи в периода 21.03.2023 г. до 11.06.2023 г. Ще остане там до 02.09.2024 г., след което пак ще се върне в знака на Козирога до 20.11.2024 г., за да премине след това във Водолей за следващите малко повече от 20 г. (до 2045-та г.)

 

 

По време на пребиваването на Плутон в Козирог е желателно да се довърши започнатото и евентуално да се подготви стартирането на нови дейности в предстоящия 20-годишен период.

 

 

Въпреки, че Водолеят не създава максимални условия за разгръщане силата на Плутон (той там е в падение), все пак ще настъпят промени в политическото и социално-икономическото управление на много държави. Те ще бъдат непредсказуеми и необратими като ще имат кардинално отражение и на личностно ниво, разбира се.

 

 

Естествен процес е, че появата на новото обикновено е съпроводена с разрушаване на вече съществуващото. Първоначално разрушенията може да изглеждат фатални, но в крайна сметка ще стане ясно, че повечето от тях са били конструктивни.

 

 

Водолей е знакът на технологиите, иновациите, екипната работа, стремежът към свобода на всички нива и във всякакво направление.

 

 

Плутон, от своя страна е планета на трансформациите.

 

 

Логично е да се предположи, че предстоят мащабни промени в устройството на обществото, развитието на технологиите, а от там и в живота на всеки индивид като част от цялото.

 

 

Видимо ще се повиши ролята на обществените движения, насочени към опазване на екологията и обновяване на околната среда. Действията на хората в това направление ще станат и по-организирани, и по-отговорни. Звучи парадоксално, но точно същата тема може да предизвика сериозни политически разногласия, финансови кризи, икономически конфликти.

 

 

Много е вероятно в световен план да се коалират държави, чието сътрудничество е изглеждало невъзможно. Съвместната им дейност да трасира икономическите, финансовите и политическите тенденции за години напред.

 

 

 

Първият коридор на затъмненията е в периода 25.03-08.04.2024 г., точно след деня на Пролетното равноденствие по оста Овен-Везни. Ще се явят реални възможности за уреждане на някои международни спорове по пътя на дипломацията като взетите в този период решения ще са окончателни.

 

 

До деня на Пролетното равноденствие управител на годината е героичният Марс. След него на трона като управител на годината ще се възкачи Слънцето, центърът на нашата Галактика.

 

 

То символизира върха на властта. Всички процеси, към които има отношение се характеризират с авторитарност и безусловност.

 

 

Слънцето, както е известно, е управител на знака Лъв, който олицетворява благородство, достолепие и творчески дух. Подходящи условия за разгръщане на потенциала си ще имат творческите личности, притежаващите таланта да действат с въображение и замах.

 

 

В изминалата година, през което време управител беше Марс, се случиха доста природни разрушения, стихийни бедствия, военни конфликти.

 

 

В годината на Слънцето предстоят сериозни турбуленции на най-високите управленски нива на водещи световни политики и икономики.

 

 

Ще има президентски избори в САЩ, в Русия, и в други държави с огромно влияние върху световния ред.

 

 

Ще изтече мандата на председателя на Европейската комисия.

 

 

Каквито и да са резултатите от въпросните събития до трайно успокояване и стабилизиране на глобалната обстановка едва ли ще се стигне.

 

 

Намаляването на диспропорциите между световните икономики и евентуалното укрепване на финансовите пазари, ако се случат, би могло да се приеме за постижение.

 

 

 

Особено силно върху глобалните процеси е въздействието на Юпитер.

 

 

На 21.04. той ще се съедини с Уран в знака на Телеца на градус разстояние от Селена, Бялата луна, и ще постави началото на нов 12-годишен социален цикъл. Не е изключено да станем свидетели на изненадващо съчетание между иновациите и традициите, което от една страна да разшири кръгозора, от друга – да стабилизира приоритетите ни.

 

 

Месец по-късно пак в знака на Телеца ще се съберат едновременно Слънцето, Меркурий, Венера, Уран и Селена. Присъствието им в земен знак предпоставя възможност за иновации в областта на енергетиката, финансовата организация, управлението на валутите. Вероятни са процеси като обединяване на банки или промяна на законодателството, регламентиращо финансовите взаимоотношения на глобално ниво.

 

 

На 26.05 Юпитер ще навлезе в знака Близнаци, където не е особено силен, защото е в статус на изгнание. Независимо от това, тъй като Юпитер сам по себе си създава условия за „разширение“, то има начин разположението му в Близнаци да бъде оптимално използвано.

 

 

Хората трябва да насочат усилията си към саморазвитие, към получаване на нови знания, обучение, разширяване на контактите. В този период е възможно да се засили миграцията на големи групи хора, като целта на преместването им по-скоро ще е завръщане към родните места, а не бягство от там.

 

 

Напредък ще реализира всеки, който успее да подреди мислите си, да се ориентира в информационната среда, да класира житейските си ценности.

 

 

И, понеже в началото на февруари според китайския 12-годишен зодиакален цикъл, ще започне годината на Зеления Дървен Дракон, няма как да не спомена една интересна подробност.

 

 

Годините на Дракона почти точно съвпадат с циклите на Юпитер. В този смисъл най-точна представа за бъдещето може да създаде поведението ни в миналото, т.е. всичко, направено до момента е фундамент за реализация на очакванията ни.

 

 

На 29.06 Лилит, Черната Луна ще навлезе в знака на Везните, където в следващите 9 месеца представителите на този знак ще трябва да осъзнаят кармичните си уроци.

 

 

Вторият коридор на затъмненията е от 18.09 до 02.10.2024 г. На неговия фон ще премине Есенното Равноденствие, което също може да е съпроводено с кардинални промени на социално ниво.

 

 

И вече в самия край на годината, на 07.12. Марс ще промени движението си в ретроградно до 24.02.2025 г. като ще премине през знаците Рак и Лъв.

 

 

Заслужава си да се отбележи, защото Марс пребивава в ретроградно движение най-рядко – по 2 месеца на всеки 2 години. Не е изключено точно в този период да се стигне до мирно разрешение на военните конфликти, но поднасям предположението с умерен оптимизъм.

 

 

Ретроградността е естествен процес, който не предвещава нищо страшно и нищо драматично. В индивидуален план е от съществено значение, но за да се определи в каква посока ще действа, трябва да се потърси мнението на астролог, който да сравни наталния хороскоп с транзитното разположение на планетите.

 

 

Меркурий влиза в 2024 г. в ретроградна фаза, след което ще премине през такива периоди 3 пъти в рамките на годината.

 

 

Венера през 2024-та няма ретроградни периоди.

 

 

Уран влиза в 2024 г. в ретроградна фаза и точно по този начин ще влезе в 2025 г.

 

 

Юпитер, Сатурн, Нептун и Плутон ще са в ретроградност само по веднъж в рамките на 2024 г.

 

 

Астрологичната обстановка в предстоящата 2024-та няма да е от най-лесните, но целта на прогнозата е да разполагаме с максимално обективна информация, а не да се внушават прекален оптимизъм и напразни надежди. Съществените трансформации ще са свързани предимно с геополитиката.

 

 

Окуражаващо е да се знае, че през 2026-та г. всички бавни планети (Уран, Нептун и Плутон) ще са сменили знаците си и ще са в благоприятен аспект помежду си. Подобно разположение подсказва, че ще се появят условия за реално подобряване на социално-политическите и финансово-икономическите процеси на макрониво и би било непростимо да не се използват.

 

 

02.12.2023 г.

София,

П. Георгиева

Всички права запазени ©

 

 




{START_COUNTER}